Comunicat de presă privind participarea conducerii Autorității Electorale Permanente la Global Forum on Modern Direct Democracy
Comunicat de presă privind participarea conducerii Autorității Electorale Permanente la Global Forum on Modern Direct Democracy
Autoritatea Electorală Permanentă acordă o importanță deosebită consultărilor cu societatea civilă și consideră că reprezentanții acesteia sunt parte integrantă a eforturilor comune de a consolida democrația și de a crește încrederea cetățenilor în procesele electorale, a afirmat președintele AEP, Toni Greblă, vineri, 17 mai a.c, în cadrul celei de-a 12-a ediții a Global Forum on Modern Direct Democracy, organizată de Swiss Democracy și International Democracy, la București.
Având în vedere experiența Autorității Electorale Permanente și bunele practici în materie electorală, președintele AEP, Toni Greblă, a prezentat, în cadrul reuniunii, aspecte relevante privind organizarea proceselor electorale și a referendumurilor. Totodată, acesta a mulțumit Swiss Democracy, International Democracy și Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB) pentru invitația adresată AEP de a organiza împreună panelul intitulat „Instituții puternice: Promovarea și sprijinirea democrației directe din perspectiva organismelor de management electoral”.
De asemenea, președintele AEP a salutat participarea la eveniment a reprezentanților autorităților electorale din Republica Moldova, Georgia și Bosnia şi Herţegovina, care, la rândul lor, au prezentat caracteristicile principale ale organizării și desfășurării în bune condiții a proceselor electorale și a referendumurilor naționale și locale. Relația interinstituțională dintre Autoritatea Electorală Permanentă din România, Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, Comisia Electorală Centrală din Georgia și Comisia Electorală Centrală din Bosnia şi Herţegovina este extinsă prin apartenența la A-WEB.
“Democrația are la bază, în primul rând, încrederea cetățenilor în procesele electorale, iar această încredere poate fi câștigată doar prin organizarea unor alegeri libere și corecte. Autoritatea Electorală Permanentă va fi întotdeauna un partener al alegătorilor ca beneficiari direcți ai democrației și va promova principiile și standardele europene și internaționale în domeniu. Totodată, Autoritatea acordă o importanță deosebită consultărilor cu societatea civilă și consideră că reprezentanții acesteia sunt parte integrantă a eforturilor comune de a consolida democrația și capacitatea instituțională în beneficiul sporirii participării cetățenilor la alegerile și referendumurile organizate”, a afirmat președintele AEP, Toni Greblă.
Direcția comunicare și relații publice
17.05.2024