Mesaj de condoleanțe transmis de conducerea Autorității Electorale Permanente, la trecerea în eternitate a regretatului prof. dr. Daniel Barbu, fost președinte al instituției



Mesaj de condoleanțe transmis de conducerea Autorității Electorale Permanente, la trecerea în eternitate a regretatului prof. dr. Daniel Barbu, fost președinte al instituției


La trecerea în eternitate a domnului profesor doctor Daniel Barbu, conducerea Autorității Electorale Permanente transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

“Cu profundă tristețe am aflat despre pierderea prof. dr. Daniel Barbu, o personalitate remarcabilă, care a muncit o viață întreagă pentru mai binele comunității noastre. Plecarea sa dintre noi lasă un gol imens, dar şi amintirea unei persoane de excepție, care a adus mari servicii culturii române și a contribuit la dezvoltarea comunității academice. Un veritabil politolog și un dedicat pedagog și conducător de instituții, profesorul Barbu va rămâne pentru veșnicie în conștiința celor care l-au cunoscut ca un simbol al diplomației, înțelepciunii și demnității. În aceste clipe de adâncă tristețe, alături de întregul colectiv al Autorității Electorale Permanente, transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l primească în pace veșnică!”.

Domnul Daniel Barbu a deținut funcția de președinte al Autorităţii Electorale Permanente în perioada 24 mai 2017 – 27 februarie 2019, context în care a inițiat și coordonat realizarea volumelor 1919 - Primele alegeri parlamentare din România Mare şi Primele alegeri parlamentare - culegere de acte normative.

Specialist în științe politice, publicist, eseist, jurnalist și profesor, domnul Barbu a avut o remarcabilă și erudită activitate culturală, didactică și academică. A fost director al cotidianului Realitatea Românească (1991-1992), decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii din Bucureşti (1994-2000), decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (2002-2004), director al Institutului de Cercetări Politice al Universităţii din Bucureşti (1999-2011), senator (2012 – 2016) și ministru al culturii (2012 – 2013). Este autor a 12 cărţi și a peste 120 de studii publicate în volume colective editate în România şi în străinătate, precum şi în reviste academice româneşti şi internaţionale.

În anul 2000, a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de Ofiţer, pentru activitatea sa în domeniul învăţământului superior.


Direcția comunicare

18.03.2024

Alte articole: