Întâlnirea președintelui Autorității Electorale Permanente cu românii din Austria

Întâlnirea președintelui Autorității Electorale Permanente cu românii din Austria

viena

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au  demarat seria de întâlniri cu alegătorii români din afara țării, programate în cadrul campaniei de informare derulate de cele două instituții în legătură cu exercitarea dreptului de vot la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an.

Președintele AEP, Ana Maria Pătru, alături de ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu și de ambasadorul României la Viena, Bogdan Mazuru, au participat în data de 11 februarie 2016 la o reuniune dedicată informării cetățenilor români din Austria pe tema variantelor și procedurilor de vot prevăzute de noua legislație electorală pentru alegerile parlamentare.

La întâlnirea găzduită de Ambasada României la Viena au participat reprezentanți ai comunității românești din Austria, ai presei de limbă română și ai clerului de origine română din această țară, precum și membri ai unor asociații românești.

Subiectul care a suscitat un interes major a fost cel legat de votul prin corespondență, variantă pe care cetățenii români cu drept de vot din străinătate o pot utiliza în premieră la alegerile parlamentare din acest an.

“Sunt bucuroasă că am avut ocazia să mă întâlnesc cu români cărora le pasă de viitorul lor. Prin participarea la această întâlnire, au arătat că sunt interesați să împărtășească informațiile primite de la noi astăzi către toți ceilalți membri ai comunității românești din Austria. Sunt convinsă că, începând cu 1 aprilie, românii din Austria se vor înscrie în Registrul Electoral pentru a vota în condiții mult mai bune decât în 2014”, a declarat Ana Maria Pătru la finalul discuțiilor din capitala austriacă.

În perioada următoare, Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Externe au planificate alte 30 de astfel de întâlniri, care vor avea loc în capitale ale statelor europene și în localitățile cu o prezență românească semnificativă.

Reamintim că Autoritatea Electorală Permanentă a demarat campania de informare a alegătorilor români din afara  țării încă de la începutul anului trecut, prin realizarea unor clipuri informative, care au fost postate pe site-ul instituției, pe pagina oficială de Facebook și pe canalul de Youtube.

Alte articole: